Vrouwen die Sporten: een community die vrouwen samenbrengt om te sporten

Vrouwen die Sporten

Vrouwen die Sporten is een community die vrouwen samenbrengt om hen te enthousiasmeren voor sport. Binnen deze community staan persoonlijke ervaringen centraal. Toegankelijk voor ieder sportniveau met als doel anderen te inspireren en te motiveren via een blog, advies van experts, georganiseerde activiteiten en gesprekken met sportmaatjes.


Samenwerking

Samen met het team van Vrouwen die Sporten hebben wij een prototype ontwikkeld voor het design van de Webapp. Om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren, hebben wij dit prototype getest met een testgroep bestaande uit sportende vrouwen. Wat deze vrouwen hebben aangedragen als verbeteringen is verwerkt in de ontwerpen van de Webapp.

Na een tweede testronde met een nieuwe groep vrouwen, is deze versie van de Webapp klaargemaakt om te bouwen. Tijdens het bouwen zijn we actief blijven testen op technische functionaliteiten met een groep van 20 gebruikers. Ook na de livegang van de Webapp bieden wij ondersteuning aan het team van Vrouwen die Sporten. Via het support systeem kan het team vragen stellen of fouten melden, zodat wij hen hulp kunnen bieden.


Webapp

Voor Vrouwen die Sporten hebben wij een Webapp ontwikkeld. Een Webapp is een website en een applicatie in één. Dit is niet alleen goedkoper, maar Webapps zijn ook tot acht keer sneller dan de gemiddelde website.

Bovendien leidt het tot 37% meer bezoekers en komen zij vaker terug. Dit komt onder andere doordat Webapps ook te gebruiken zijn zonder internet. De Webapp is beschikbaar in de Google Play Store en te downloaden op je telefoon of laptop.

Wil jij ook een Webapp laten bouwen? Neem dan contact op met Harm

Notificaties

De Vrouwen die Sporten Webapp biedt jou de mogelijkheid om push notificaties in te schakelen, zodat je op de hoogte blijft van alles wat er gebeurt in de community via een melding op je laptop/telefoon of via een e-mail. Op deze manier krijg je meldingen over berichten van je sportmaatjes in de chat, activiteiten in jouw buurt en de nieuwste blogposts.

Nieuwsoverzicht

De Webapp is volledig aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Op de homepagina worden dan alleen ervaringen, discussies en tips weergeven waarin jij geïnteresseerd bent. Op het nieuwsoverzicht vind je posts van zowel het team van Vrouwen die Sporten als posts van de gebruikers zelf over hun eigen ervaringen.

Sportmaatjes

Of je nu een fanatieke wielrenner bent, een beginnende hardloper of een maatje zoekt om baantjes mee te zwemmen. Via de sportmaatjes functie word je gekoppeld aan vrouwen in de buurt op basis van jouw sport(en), het niveau van de sport(en) die je beoefent, je interesses, je leeftijd en je locatie. Ieder maatje krijgt een matchscore waarna je hun biografie kunt lezen en een chat kunt starten.

Interactieve kaart

Ontdek deze functie om alle aankomende sportevenementen te zien. Het is ook mogelijk om als gebruiker zelf evenementen te organiseren en aan de kaart toe te voegen. De interactieve kaart laat in één overzicht alle evenementen en (gesponsorde) bedrijfslocaties zien. Bij het laden van de kaart wordt er ingezoomd op de locatie van het evenement, zodat je direct de overige evenementen in de buurt kunt verkennen. Daarnaast biedt de interactieve kaart de mogelijkheid aan bedrijven en verenigingen om zichzelf te promoten.

Enthousiast over ons werk?

Ik help je graag verder om jouw project tot een succes te maken.

Johr Claessens

Johr Claessens

Wij maken gebruik van cookies

Hiermee zorgen we er voor dat de website beter werkt. Deze gegevens worden nooit gedeeld met anderen.